Snickerskake RÅ

Nøttebunn

4 dl mandler 
0.5 dl lønnesirup eller kokosblomstsirup
5 dadler
1 ss ekstra virgin kokosolje smeltet
1 ts ekte vaniljepulver

Alle ingrediensene kjøres i en foodprosessor så glatt som mulig og massen trykkes ned i en firkantet form.

Lurt å ha bakepapir i bunnen av formen. Jeg bruker kakeform 20-25 cm i størrelsen. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.

Nøttekremfyll

2 ss smeltet ekstra virgin kokosolje
0,5 dl cashewnøttsmør
0.5 dl lønnesirup eller kokosblomstsirup
1 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt
6 dadler

Bløtlegg dadlene ( jeg lot de ligge i vann ca 20 min)

Hell av vannet av dadlene og blend sammen alle ingrediensene i en foodprosessor og stryk det på nøttebunnen.

0,5 dl salte peanøtter
0.5 dl mandler

Hakkes og strøs på fyllet og trykkes litt ned i fyllet.

Sjokoladetopping 

100 g kakaomasse
100 g kakaosmør

0.5 dl ekstra virgin kokosolje
en klype himalayasalt og 1/2 ts vaniljepulver

Smelt kokosolje og rør inn sjokoladen og la alt smelte ved svak varme.
Søtes med kokosblomstsirup og litt stevia etter smak. Jeg brukte noen dråper av Steviosa med karamell i tillegg.

Rør godt for sirupen kan legge seg i bunnen av kjelen. Hell over fyllet og dekk hele kaken.

På toppen kan du strø litt mer hakkede mandler og salte peanøtter før du setter kaken i fryseren.

La stå der i et par timer. La stå i romtemperatur ca 10 min slik at det er lettere å rute opp kaken.

Kakebitene oppbevares i fryseren og tas opp litt før servering.  Smaker best kald.

Inspirasjonen til denne kaka har jeg fått av " Kraftkost " og endret den noe.

Gul kryddersmoothie 
- 2 porsjoner 

  • 3 dl frossen blanding av mango, ananas og banan ( Rema 1000 )
  • 1/2 avocado
  • 1,5 ts gurkemeiepulver
  • 1,5 ts kanel
  • lite dryss svart pepper
  • 1 god bit fersk ingefær ( 1 -2 cm )
  • 1 ss chiafrø ( valgfritt)
  • 1 ss kokosolje ekstra virgin eller 1 ss mct olje ( eller 0,5 ss av hvert hvis du har begge)
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • noen dråper flytende stevia ved behov eller litt honning

  • Alle ingrediensene kjøres i en blender el. stavmikser ( la frossen frukt tine litt først , men ikke for lenge )
  • Hvis du ønsker å lage denne litt tykkere og bruke som smoothiebowl, så tilsett vann/ kokosmelk litt
    og litt slik at du får den tykkelsen du ønsker og pynt med kokosflak, bananskiver, nøtter eller det du ønsker

Proteinsmoothie med masse antioksidanter
- 2 porsjoner 

  • 1,5 dl bringebær/skogsbær/ tyttebær
  • 1,5 dl jordbær
  • ½ avocado
  • 1-2 ss mct  eller cocosa olje
  • 1-2 målebeger sjokoshake (den jeg brukte kan du lese om her og bestille kan du via meg hvis du ønsker å teste dette )
  • 1-2 ts tørket bærpulver
  • 2 dl Vann 
  • 2 dl Kokosmelk
  • Mål opp frossne bær i smoothiebeholderen ( la de tine litt på bordet først )
  • Kutt avocado i biter
  • Ha i mct kokosolje,proteinpulver og bærpulver 
  • ha i tilslutt vann og kokosmelk og tilsett eventuelt litt mer ved behov 
  • Noen ingredienser står det 1-2, dette for at du kan prøve deg fram hva synes du smaker best og hva som holder mest mett og lengst. Sjokoshake kan du også teste det fram med, om du liker med mye sjokosmak eller litt mindre
  • Hvis du lager kun til deg selv, kan du dele oppskirften i to, prøv deg fram :)

Grønnkålsmoothie med ekstra appelsin 
- 2 porsjoner

  • 1 appelsin
  • ½ avocado
  • 1 liten banan
  • 1 bit ingefær (1,5 cm)
  • 1 neve spinat
  • 1 porsjon collagen 
  • 2 ½ dl miks med grønnkål, ananas og banan (frossen blanding fra  Rema 1000)
  • Eplejuice og vann ca. 3 dl tilsammen
  • 2-3 dråper eterisk appelsinolje for sterkere appelsinsmak og mer antioksidanter 
  • Kutt opp frukt og avocado og ha i smoothiebeholderen
  • Tilsett målt frossen frukt
  • Ha tilslutt juice og vann som er ferdig blandet, men ikke har i alt på en gang, blend litt først og sjekk at det ikke blir for tynt. Noen ganger er frukt og bær mer saftige og da kan hende at smoothien blir da for tynn hvis du har all væske inn med en gang.
  •  tilsett dråpene ( om ønskelig )