Nøttebunn
4 dl mandler
0.5 dl lønnesirup eller kokosblomstsirup
5 dadler
1 ss ekstra virgin kokosolje smeltet
1 ts ekte vaniljepulver
Alle ingrediensene kjøres i en foodprosessor så glatt som mulig og massen trykkes ned i en firkantet form.
Lurt å ha bakepapir i bunnen av formen. Jeg bruker kakeform 20-25 cm i størrelsen. Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
Nøttekremfyll
2 ss smeltet ekstra virgin kokosolje
0,5 dl cashewnøttsmør
0.5 dl lønnesirup eller kokosblomstsirup
1 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt
6 dadler
Bløtlegg dadlene ( jeg lot de ligge i vann ca 20 min)
Hell av vannet av dadlene og blend sammen alle ingrediensene i en foodprosessor og stryk det på nøttebunnen.
0,5 dl salte peanøtter
0.5 dl mandler
Hakkes og strøs på fyllet og trykkes litt ned i fyllet.
Sjokoladetopping
100 g kakaomasse
100 g kakaosmør
0.5 dl ekstra virgin kokosolje
en klype himalayasalt og 1/2 ts vaniljepulver
Smelt kokosolje og rør inn sjokoladen og la alt smelte ved svak varme.
Søtes med kokosblomstsirup og litt stevia etter smak. Jeg brukte noen dråper av Steviosa med karamell i tillegg.
Rør godt for sirupen kan legge seg i bunnen av kjelen. Hell over fyllet og dekk hele kaken.
På toppen kan du strø litt mer hakkede mandler og salte peanøtter før du setter kaken i fryseren.
La stå der i et par timer. La stå i romtemperatur ca 10 min slik at det er lettere å rute opp kaken.
Kakebitene oppbevares i fryseren og tas opp litt før servering. Smaker best kald.
Inspirasjonen til denne kaka har jeg fått av " Kraftkost " og endret den noe.